Байер (Леверкузен) завърши 1:1 на свой терен с европейския клубен шампион Барселона и завърши на трето място в група „Е” на Шампионската лига, класирайки се само за 1/16-финалите на другия турнир Лига Европа.

Гостите играха с голяма част от резервите и с голямата си звезда Лионел Меси, който вкара първия гол в мача при първата опасност пред вратата на домакините. Аржентинецът се разписа в 20-ата минута след пас на Иван Ракитич. В 27-ата минута Хавиер Ернандес бе оставен сам около точката на дузпата и изравни за 1:1.

Малко след почивката Чалханоолу и Карим Белараби бяха близо до втори гол за „аспирините”, но вратарят на Барса Марк-Андре тер Стеген отрази ударите. Домакините продължиха да действат по-активно, но така и не успяха да стигнат до победно попадение, въпреки че отправиха повече от 20 удара по посока на вратата на каталунците.

След равенството германският тим остана на трето място в групата с 6 точки, колкото има и втория Рома, който обаче продължава напред заради по-добрите показатели в директните двубои. Леверкузен ще продължи участие в Лига Европа, а Барса спечели групата с 14 точки.

 
lever.jpg
барселона_1.jpg
Байер (Леверкузен) - Барселона 1:1
0:1 Лионел Меси (20), 1:1 Хавиер Ернандес (23)


Леверкузен, "Бай Арена"
Съдия: Марк Клатънбърг (Анг)

0.9lev.jpg