Челси победи у дома Порто с 2:0 в последната и за двата тима среща от група G на Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите.

„Сините” от Лондон доминираха на своя „Стамфорд Бридж” и поведоха още в 12-ата минута, когато Диего Коста бе изпуснат от отбраната на Порто и се стигна до автогол на Иван Маркано за 1:0. Диего Коста получи пас зад защитата и отправи удар, но Икер Касияс спаси. Топката обаче отскочи и се удари в тялото на Маркано, след което се насочи към вратата. Възпитаниците на Жозе Моуриньо продължиха да контролират събитията на терена, но до други попадения през първата част не се стигна.

След почивката в 52-ата минута бразилецът Вилиан се възползва от извеждащо подаване на Еден Азар и удвои аванса на домакините, успокоявайки още повече феновете по трибуните. До края на мача Моуриньо освежи състава си с Педро, Джон Оби Микел и Лоик Реми, а „драконите” така и не успяха да стигнат поне до очетно попадение.

С успеха си Челси събра 13 точки и завърши на първо място в групата. Порто остана трети с 10 точки и ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа.

 
porto.jpg
челси_1.jpg
Челси - Порто 2:0
1:0 Маркано (12-автогол), 2:0 Вилиан (52)

Лондон, „Стамфорд Бридж“
Съдия: Джунейт Чакър (Тур)
0.9chel.jpg