Астана напусна с достойнство евротурнирите. Воденият от българският специалист Станимир Стоилов тим завърши 1:1 при визитата си в Истанбул на местния гранд Галатасарай в мач от група С на Шампионската лига.  По този начин казахстанският отбор остана с 4 точки (4 равенства) и финишира на последното четвърто място.

В елиминациите на Лигата продължиха Атлетико Мадрид (13 точки) и Бенфика (10). Галатасарай (5) ще играе напролет в Лига Европа.

На Тюрк Телеком Арена” домакините имаха почти пълно надмощие, но така и не успяваха да пробият здравата защита пред вратата на Ненад Ерич. При една от редките си контраатаки гостите можеха да ликуват, когато след шут на Патрик Твумаси топката се отби от напречната греда.

След почивката Астана поизравни играта, а в 63-ата минута дори поведе в резултата. Разписа се същият този Твумаси, който се възползва от отличен пас на Шомко и прониза вратаря Фернандо Муслера за 0:1. Играчите на Галатасарай обаче не се предадоха и още в ответната атака успяха да изравнят. Селчук Инан (64) вкара попадението за крайното 1:1, което се оказа достатъчно на неговия тим да продължи във втория по значение евротурнир.

Галатасарай – Астана 1:1
0:1 Патрик Твумаси (59), 1:1 Селчук Инан (64)