Манчестър Юнайтед отпадна от Шампионската лига. „Червените дяволи” загубиха визитата си на Волфсбург с 2:3 в решителен мач от група В на турнира и това се оказа фатално.

„Вълците” спечелиха първото място в групата с 12 точки, втори финишира ПСВ Айндховен, който обърна ЦСКА (Москва) с 2:1. Холандският гранд завърши с 10 точки, а Юнайтед остана трети с 8 т. и ще играе през пролетта в Лига Европа.

Срещата на „Фолксваген Арена” беше изключително драматична и премина през инфарктни обрати. В 10-ата минута Хуан Мата изведе с перфектен пас французина зад защитата на домакините. Марсиал излезе сам срещу вратаря Беналио и хладнокръвно го преодоля за 0:1. Отговорът на „вълците” обаче не закъсня. Само 4 минути по-късно Родригес центрира от фаул и бразилецът Налдо засече от въздуха, за да простреля Давид де Хея за 1:1. Секунди след това съавторът на гола получи контузия и трябваше да бъде заменен от Шафер.

 В 29-ата минута феноменална акция на Дракслер свари неподготвена отбраната на Юнайтед. Германският национал влезе в наказателното поле и изведе на празна врата Виейриня. Бразилецът нямаше как да сбърка и направи обрата пълен – 2:1.

В 39-ата минута бърза контраатака отново матира „червената” отбрана. Този път обаче Дракслер не можа да преодолее Де Хеа, който отрази силния му шут отблизо.

После Дармиан от гостите получи контузия и трябваше да напусне играта. На негово място влезе 18-годишният Камерън Бортуик-Джаксън. Секунди преди почивката главният съдия Милорад Мажич (Сърбия) отмени заради засада гол на „червените дяволи”. Повторенията показаха, че Мата наистина е бил в положение на засада.  Голямата драма настъпи между 82-ата и 84-ата минута. Първо гостите изравниха, след като Маруан Фелаини отклони една топка с глава към вратата на „вълците”, а защитникът на домакините Джошуа Гулавоги също с глава изненада собствения си страж и топката спря в мрежата за 2:2. Радостта на „червените дяволи” обаче беше твърде кратка. Още в ответната атака Налдо се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава простреля Де Хеа за 3:2.

Гостите се хвърлиха в отчаяни атаки, но не им стигна и шанс. Смолинг можеше да вкара за 3:3, но резервата Шафер изби от голлинията.
За последен път Юнайтед не излезе от групата през 2011/2012. Тогава при Алекс Фъргюсън те паднаха от Базел навън с 1:2 в последния си мач. От онзи двубой на 7 декември 2011 г. сега в тима са Де Хеа, Джоунс, Смолинг, Рууни и Йънг.

Волфсбург – Манчестър Юнайтед 3:2
0:1 Антони Марсиал (10), 1:1 Налдо (14), 2:1 Виейриня (29), 2:2 Джошуа Гулавоги (82-автогол), 3:2 Налдо (84)