Над 700 участници, представители на 45 клуба от 7 държави се събраха през уикенда за традиционния Коледен турнир по джудо, организиран от Локомотив (София). Най-емоционални бяха схватките при най-малките 20-килограмови малчугани, които преживяваха със сълзи загуби и победи.

Турнирът бе част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта, като кампанията осигури на призьорите уникално изработен в чужбина медал с логото на София2018.

Общо 51 категории определиха най-добрите джудисте през миналия уикенд в препълнената зала на ст. „Локомотив“.

С топли думи към участниците и зрителите се обърна Анна Стойкова, столичен общински съветник и член на Управителния съвет на Фондация София – Европейска столица на спорта.

„Искам да поздравя всеки един от вас, да ви пожелая успех в спорта и дано да виждаме повече подобни пълни зали. Инициатива София2018 има за цел да осигури повече възможности на хората за спорт и активен начин на живот,“ каза в приветствието си Стойкова.

В турнира участваха състезатели от Сърбия, Македония, Гърция, Белгия, Босна и Херцеговина, Румъния и България.

Комплексен победител стана отборът на Локомотив (Сф) с 215 т., пред СК Илинден 172 и ЦСКА 106. За най-добър състезател бе обявен Кирил Борисов от Локомотив (Сф).