Созопол завърши есенния полусезон в „Б“ група с победа - 2:0 над Локомотив (Мездра). Това беше и генерална репетиция за тима на Румен Димов преди важното гостуване на ЦСКА от 1/4-финалите за Купата на България на 10 декември. Автори на попаденията за „небесносините“ станаха Васил Калоянов и Емануил Манев.

Трябва да се отбележи, че гостите пристигнаха за двубоя без резервен вратар. Безпаричието пък ги беше принудило да тръгнат от Мездра за Созопол в 8 часа тази сутрин.

Срещата започна с натиск на домакините от Созопол, като до 15-ата минута те вече имаха две отлични възможности за откриване на резултата. При първата ситуация Калоянов стреля отблизо разстояние, но вратарят изби. Малко по-късно Михаил Георгиев беше изведен сам срещу стража Върганов, но ударът му мина на метър от дясната греда на вратата. Постепенно играта се премести в срещата на терена, като домакините предимно владееха топката.

В 38-ата минута Созопол поведе. Капитанът на гостите Петър Василев не успя да изчисти топката след изпълнение на корнер и тя попадна на крака на Васил Калоянов. На метър пред вратата нападателят не сгреши и отбеляза за 1:0.

Първата отлична възможност за гостите от Мездра се откри в 53-ата минута. Иван Мишев стреля от пряк свободен удар, но Теменлиев беше на място и изби в корнер. От подобна ситуация минути по-късно Георги Какалов затрудни максимално вратаря на домакините.

Емануил Манев покачи на 2:0 в 72-ата минута. Той получи топката и нахлу в наказателното поле след отлична контраатака, останал очи в очи с вратаря и подпечата успеха, след който Созопол е четвърти с 30 точки. Локомотив (Мездра) остава на 13-ото място с 16 точки.

Созопол - Локомотив (Мездра) 2:0
1:0 Васил Калоянов (38), 2:0 Емануил Манев (72)

Созопол: М.Теменлиев, Г.Радев, А.Делчев, Г.Хашев, И.Янчев-капитан, С.Митев, М.Георгиев (66′ М.Мустафа), Е.Манев (73′ И.Шерденов), Д.Хаджиев, И.Капитанов (62′ С.Баев), В.Калоянов

Локомотив (Мездра): И.Върганов, И.Скерлев (46′ И.Мишев), Н.Христозов (ж.к.), П.Василев – капитан, С.Георгиев, Н.Ганчев, Г.Павлов (76′ Д.Васев) , И.Цветанов, Н.Яначков (65′ Д.Селимински; ж.к.), Т.Чаворски, Г.Какалов (ж.к.)