Нефтохимик се наложи с 2:1 срещу Добруджа и завърши 2015 година с победа. Мачът от 17-ия кръг на "Б" група започна с няколко добри възможности за гол и пред двете врати, като първи се разписаха гостите от Добрич. В 35-ата минута след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле точен бе Костадин Ничев - 0:1. Добруджа запази аванса до края на полувремето.

Във втората част момчетата на Диян Петков излязаха на терена с по-голяма мотивация и доминираха. Още в първите минути Симеон Мечев имаше шанс да изравни, но топката попадна в ръцете на вратаря на гостите. Няколко минути по-късно пред Добруджа се откри възможност да удвои преднината си, но топката срещна напречната греда на вратата на Петър Денчев. След още няколко пропуснати шанса за гол, Борислав Борисов изравни в 82-ата минута.

В първите минути на добавеното време съдията отсъди дузпа в полза на Нефтохимик, след игра с ръка на футболист на Добруджа. Това решение предизвика вратаря на гостите към саморазправа, заради което той получи червен картон. След като на вратата застана полеви играч, Любомир Любенов оформи победния резултат 2:1 в 94-ата, с перфектно изпълнение от бялата точка.

След успеха Нефтохимик събра 22 точки и е девети, докато Добруджа остава на предпоследното 15-о място с 13 т.

Съставът  на Нефтохимик: Петър Денчев, Стоян Кижев, Тихомир Трифонов, Станислав Жеков, Тодор Гочев, Живко Хаджиев, Симеон Мечев, Емил Рачев, Димитър Георгиев, Любомир Любенов, Борислав Борисов