Банско записа донякъде изненадваща победа с 1:0 при гостуването на Поморие в мач от последния 17-и кръг в "Б" група за тази година. В герой за тима от зимния курорт се превърна Георги Фикийн, който в 54-ата минута наказа поморийци, които при успех щяха да огляват класирането.

В Банско имаха проблеми преди този мач, като заради неизплатени заплати беше нарушен тренировъчният процес.

Поморийци, водени от наставника Малин Орачев, бяха абсолютният господар на терена през първата част. Още в началните минути опасен изстрел на Александър Иванов бе избит в корнер. Последва невероятен пропуск на Ахмед Ахмедов, а далечен изстрел на Славчо Шоколаров профуча на сантиметри от дясната греда. Ахмедов направи нов пропуск три минути преди края на първата част. В края отново той нацели гредата.

В 54-ата минута гостите от Банско изненадващо поведоха с попадение на Георги Фикийн. Последваха нови невероятни пропуски на домакините, които в крайна сметка записаха трета загуба в първенството. Поморие остава втори с 34 точки, на 1 зад Дунав (Русе), който в последния си мач за 2015 година гостува на втория отбор на Литекс. Срещата е утре от 14:00 часа в Ловеч.