Септември (София) очаквано получи служебна победа с 3:0 над Беласица след екшъните от мача от последния кръг на есенния дял на първенството в Югозападната "В" група. Както вече стана ясно, двубоят, който се игра миналата неделя на "Царско село, не завърши след като гостите отказаха да излязат за второто полувреме.

Футболисти на столичния отбор се сбиха с двама от феновете на гостите от Петрич на почивката, а от Бела се оплакаха, че юношата на "Левски" Антонио Павлов е бил най-активен в мелето. Нападателят на Септември, както и капитанът Николай Николов, са наказани за по един мач. Освен това Септември и Беласица са лишени от домакинство за по една среща. Санкциониран за един мач е и Любо Танев от гостите, който пък е ял бой от фенове на тима, воден от Николай Митов.

На петричани е наложена и глоба от 250 лева за това, че срещата не се е играла през второто полувреме.

"След груб фаул, извършен от №9 от домакините (Антонио Павлов), част от феновете на Беласица изразиха своето възмущение, след което бяха напсувани от футболиста. На полувремето се получи меле между 7-8 футболисти на Септември и двама привърженици на Беласица заради неефективната охрана. Заедно с председателя на Управителния съвет на Беласица д-р Христо Мазнейков успяхме да приберем в съблекалнята нашия отбор. Лично д-р Мазнейков прегръщаше, за да озапти развилнелите се футболиста на Септември. Ругаха ни и ни псуваха. Решихме да не се явяваме, за да предпазим играчите ни от тежки наранявания", заяви членът на УС на Беласица Георги Петров.

След служебната победа Септември събра 32 точки и се изкачи на 4-ото място, изпреварвайки Вихрен (Сандански) и Миньор (Перник).

"Мачът се игра само първото полувреме заради ненормалната обстановка, която се създаде от страна на главния съдия на срещата Емилиян Антонов, а делегат беше Марио Калпушков. И двамата, вместо да вземат превантивни мерки за овладяване на ситуацията на терена и извън него, допуснаха куп пропуски съгласно правилника. Емилиян Антонов остави част от футболистите на Септември и най-вече Антонио Павлов да псуват футболистите на Беласица и живеещи в София привърженици, дошли да ги подкрепят. Делегатът Марио Калпушков не успя да организира охраната на мача. Всичко това ескалира на почивката, по време на която озверелите футболисти и фенове на домакините буквално пребиха Любо Танев и двамата привърженици на Беласица", пишат колегите от вестник "Вяра".