Реал (Мадрид) надви с 3:1 третодивизионния Кадис в първи мач от 1/16-финалите за Купата на краля, игран на "Рамон де Каранса". Срещата беше белязана от гаф на "белите", което може да доведе до служебна загуба и дори да бъдат изхвърлени от турнира, след като се оказа, че Денис Черишев е пуснат в игра нерегламентирано. Руският халф трябваше да изтърпи наказание от миналия сезон след натрупани картони в надпреварата с екипа на Виляреал, показва справка на медиите в Испания. "Марка" твърди, че Реал (Мадрид) трябва да бъде наказан с изхвърляне от Купата на Краля, въпреки че по програма предстои реванш на "Сантяго Бернабеу".

Треньорът на Реал (Мадрид) Рафаел Бенитес заложи на Черишев още от първата минута при гостуването на Кадис. Именно руснакът откри резултата. Черишев вкара в 4-ата минута, но това се оказа огромната грешка на мадридчани. Бенитес опита да замаже гафа, изкарвайки го от игра след 45 минути. 

Малко преди почивката феновете на Кадис се оживиха, научавайки новината за наказания Черишев. Неговото име беше скандирано от трибуните, а от клуба-домакин се заканиха да подадат жалба за нерегламентираното пускане в игра на руския национал.

Грандът от Мадрид доминираше и през второто полувреме, но очевидно липсваше настроението на момчетата на Рафаел Бенитес заради случилото се с Черишев. В 65-ата минута Иско получи отличен пас от Каземиро и вкара за 0:2. В 74-ата отново Иско бе точен, а в 88-ата публиката на домакините се зарадва и на гол във вратата на Кико Касийя. Кике Маркес се разписа за крайното 1:3.

Играчите и щабът на Реал (Мадрид) не се радваха след победата, очевидно притеснени от угрозата, че "белите" ще бъдат изхвърлени от Купата на Краля по служебен път. Решението ще вземе Дисциплинарната комисия на испанската футболна централа.

Любопитен факт е, че Бенитес вече е елиминиран от Купата на Краля по служебен път. През 2001 година като треньор на Валенсия за една минута на терена има четирима чужденци от неговия тим, което е забранено от правилника. Тогава "прилепите" са изхвърлени от надпреварата.

Кадис - Реал (Мадрид) 1:3
0:1 Дени Черишев (4), 0:2 Иско (65), 0:3 Иско (74), 1:3 Кике Маркес (88)

Съставът на Реал (Мадрид): Кико Касия, Арбелоа, Йоренте, Пепе, Начо, Иско, Каземиро, Хамес (78 - Линхарт), Васкес, Хесе, Черишев (46 - Ковачич)