Треньорът на най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев - Ули Вегнер, заяви, че иска да направи възпитаника си световен шампион и към този момент налице са всички предпоставки това да се случи в бъдеще.

„Той имаше дълга пауза след загубата от Кличко. Кубрат трябваше не само да не завърне в тренировъчното ежедневие, а и да свикне с моята философия, а тя е: "Треньорът винаги има право - моята дума е закон!" Това беше ново за него, защото очевидно при досегашните му отбори той е давал тон на случващото се“, сподели Вегнер преди мача на Кобрата срещу Морис Харис в събота.

"Моторът не беше загрял при завръщането му през октомври. Убеден съм, че този път Кобрата ще се върне в играта! Без съмнение, искам да ги направя световни шампиони. Предпоставките със сигурност са налице”, каза още наставникът, визирайки и другия си възпитаник Джак Кулкай, който също има двубой в събота.

„Колко бързо ще се доближим заедно до тази цел, зависи изцяло от представянето на Джак и Кубрат в официални мачове. В тренировките те могат да победят всеки. Голямо изкуство е да покажеш всичко от себе си, когато е важно. Колко близо са до това, могат да покажат на 5 декември", завърши Вегнер.