Скоро ще има новини за ПФК Локомотив (София), обяви пред БТА изпълнителният директор на оригиналния клуб Ивайло Аспарухов. 
Той добави, че до края на седмицата ще се случат положителни неща за оригиналния клуб, който временно е спрял дейността си след отказването от участие във В група в началото на този спортен сезон.
 
"Клубът не е закрит, не е обявен във фалит. До 2-3 дни ще има новини около оригиналния Локомотив”, коментира още Аспарухов, който тази сутрин мина през гробищата в Орландовци, за да остави цветя на гроба на легендата Начко Михайлов.

След отказването на ПФК Локомотив АД (София), клубни легенди като Иван Василев и Бойчо Величков основаха нов клуб - Локомотив 1929 (София), който се състезава в Северната софийска група и беше припознат от голяма част от феновете като наследник на "червено-черния" отбор от Надежда.

Реално ако възстанови дейността си, ПФК Локомотив АД (София) трябва да стартира участието си в същото ниво - четвърта дивизия в София-град. Тимът има един мач този сезон във В група и се смята за изпаднал.