Станимир Стоилов роди нова идея в Шампионската лига. Вероятно за първи път в историята на турнира в настоящия му формат един отбор заминава за мач... седем дни по-рано. Футболистите от Астана тръгнаха от Казахстан на 30 ноември (понеделник) за Истанбул, където гостуват на Галатасарай на 8 декември. Двубоят е последен в груповата фаза и ще определи кой ще завърши на трето място в група "С". Астана се нуждае от победа, за да е трети и да играе през пролетта в Лига Европа.

Според медиите в Казахстан Станимир Стоилов ще използва ранното отпътуване към Турция като един вид малък лагер след края на първенството. Дори към отбора са се присъедини няколко национали на Казахстан, които ще бъдат тествани от българския специалист.

Стоилов спечели за втори път шампионската титла в Казахстан тази година, както и Суперкупата. Преди няколко дни загуби финала за Купата от Кайрат. С класирането на Астана в групите на Шампионската лига българинът се нареди до легендарни имена в треньорската професия, които са вкарали два различни тима в същинската фаза на турнира. Ето че Стоилов може да се похвали с още едно постижение макар и малко по-шеговито - по продължителен лагер преди мач.