Председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев говори по почти всички актуални теми, касаещи клуба. Босът даде интервю за "Зона Спорт" по RING.

"Ограничавам медиините си изяви. Предпочитам да говорим по-малко, а да работим повече. Нямам желание, нито мисля, че е правилно да се появявам и да говоря непрекъснато пред медиите. Опитвам се да работя и да правя това заедно с моите партньори и колеги в клуба това, което считаме, че е необходимо и правилно за "Левски". Не искам сравнения с никой. Просто политиката, която сме приели в клуба е да бъдем по-скромни, по-здраво стъпили на земята и да работим повече. Хората ще имат възможност да виждат какво работим, заяви Тонев.

- Дребни акционери в „Левски” няма и не бива да се наричат по този начин. Мисля, че го показваме с отношението си. Всеки акционер е важен. По тази причина направихме Общо събрание, което да не е проформа, а да е максимално открито, всички, които желаят да се изкажат. Доволни сме, че дойдоха много от акционерите. За Илия Козарев това е наше решение. Формирахме един много силен УС със силни и честни хора. Целяхме да има хора от различни прослойки и с различни виждания. Не винаги ще говорим само за пари или само за административни решения. Научили сме се да ръководим хора и финанси. За целта привлякохме Иван и Андрей, които имат свои различни виждания и смятаме, че могат да са полезни. Има и двама бивши футболисти на „Левски”. Може да се наложи Управителният съвет да взима решения като смяна на треньора. Дали сме пълна свобода на спортно-техническото ръковоство.

-Внушения са това за огромните пари. Бюджетът на „Левски” е определен още лятото. Ние взехме решение евентуално от януари да се осигурят средства за максимум един или двама футболисти. В правомощията на спортно-техничедкото ръководство е да прецени. Голям бюджет и много пари при нас няма. „Левски” има дългове. Не са 22 милиона и не са били. От януари месец функционира Управителният съвет, а всички хора са изключително сериозно и отговорни. Всички могат да бъдат спокойни. Голяма част от дълговете към футболисти, клубове, треньори, агенти са погасени. Има още между 350-450 хиляди, които дължим, но се надявам да ги изплатим до декември. А 4 милиона и 700 хиляди лева са задълженията ни към НАП.”

На въпрос относно собствеността на „Левски” и различните спекулации около акционерите Тонев отговори: "Обидно е за всички това. Несериозни неща са. Естествено, че сме истинските собственици - аз, Николай Иванов и Александър Ангелов. Колкото и да им се иска на някои хора да изкарат нещо друго. Когато някой търси под вола теле е по-голям шансът да не намери теле, а да намери нещо друго. За господин Батков какво? Нищо лошо никога няма да кажа за него. Той е честен и достоен човек и е винаги добре дошъл на стадиона.

За лиценза защо ние сме получили, а други не, ще кажа, че дълги години Локомотив (София) също получаваше лиценз, а имаше задължения. "Левски" обезпечи задълженията си към НАП с марката си, като ЦСКА например, но там задълженията са много по-високи. Марката е обезпечението ни към НАП и рано или късно марката ще е отново собственост на "Левски". Имаме два спонсора. Другите фирми, които са рекламодатели - някои са мои, някои са на Николай Иванов, а другите са ми приятели.

Таванът на заплатите при чужденците е 7000 евро, а през лятото никой от тях не е взимал и със 100 евро повече от българите в отбора. Тогава всичко беше затегнато до максимум, като на почти всички заплатите им бяха драстично намалени. Някои се разсърдиха и си тръгнаха, но не ги виня. Благодаря на онези, които останаха.”



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016