Превърналият се в легенда на Русия и двукратен олимпийски шампион по фигурно пързаляне Евгений Плюшченко отказа да се готви в Турция заради обтегнатите отношения между двете страни.

Трикратният световен шампион имал идея да води подготовка в южната ни съседка. Негов говорител обаче потвърди пред руските медии, че Плюшченко ще замине за САЩ. 32-годишният руснак иска да участва на олимпийските игри през 2018 година в Пьончан, за да постигне личен рекорд. Той е олимпийски шампион от Торино 2006 и от Сочи 2014 отборно с Русия.

Както е известено, руското правителство предупреди гражданите си да избягват посещения в Турция заради сваления боен самолет миналата седмица, а голяма част от футболните клубове отказаха също да провеждат зимната си подготовка в тази страна, а алтернативата е Израел.

Днес пък руските футболни клубове получиха забрани да привличат турски футболисти по време на предстоящия зимен трансферен прозорец. Руският спортен министър Виталий Мутко обяви, че всички клубове са информирани за директивата от Кремъл, но подчерта, че тя няма да засегне турските футболисти, които в момента играят в Премиер лигата като Гьокдениз Карадениз, който е съотборник на Благой Георгиев в Рубин. Турчинът е в тима от Казан от 2008 година насам.