Ако някой не убива ЦСКА отвън, противниците могат да бъдат спокойни. Убийството ще стане отвътре. През последните години именно вътрешните войни доведоха до сегашното състояние на клуба от Борисовата градина. Всички помнят онова нахлуване при гостуването на Локомотив (Мездра), което нанесе сериозни щети на ЦСКА и пречупи тогавашните шефове от "Титан" да продължат да издържат клуба.

Пет години по-късно агитката на ЦСКА опита същото - нахлуване на терена. Защо и кой искаше да го направи и кого да прогони?! Нека всеки сам си направи изводите, но фактите са такива. Към 75-ата минута на двубоя Миньор (Перник) - ЦСКА агитката на "червените" започна да чупи оградите и да се бие с полицаите. Опитите да се нахлуе на терена бяха налице. Във вторник (1 декември) ще стане ясно наказанието на клуба от Борисовата градина. Още от днес се говори, че ЦСКА може да бъде сериозно наказан, а дори и нещо повече. Възможно е двубоят със Созопол от четвъртфиналите за Купата на България на 10 декември да се играе пред празни трибуни. Това ще бъде равносилно на убийство на ЦСКА за настоящия сезон. През цялата есен публиката бе зад футболистите. Подкрепата наистина бе впечатляваща, хиляди на всеки мач. В най-важната среща обаче, ако тимът остане без фенове... това ще бъде равносилно на самоубийство. Нали помните, ЦСКА продължава да бъде убиван отвътре.

БЛИЦ стигна до няколко версии за опитите за нахлуване. Едната е, че всичко е било провокирано от бившия шеф на стадиона и служител на "Титан" Калоян Стоянов. От известно време той е начело на фракция "Червени легиони". Въпросните фенове с червени суичъри са на всеки мач на ЦСКА, но не са желани в сектор "Г". Те обаче са там и според голямата част от привържениците готвят провокации. За да покажат разделение в основното ядро от агитката. Според информации вчера Калоян Стоянов е събирал групата си на бензиностанция в Перник. Имало е около десет автомобила фенове, а в Перник Калоян Стоянов е безнаказан. Присъстващи на двубоя обаче заявиха, че самият Стоянов си е тръгнал десетина минути преди ексцесиите и те не са били провокирани от неговите хора.

5_1.jpg

Другата версия е, че екшъните са се случили след поредната разправия вътре в самата агитка. Ясно е, че на този етап водещите фракции са разделени заради различни позиции по кой път да тръгне ЦСКА. И някой в случая е възможно да провокира и търси инциденти, за да наклони везните в нечия полза. Доскорошни приятели и обединени днес са разделени и това води до убийствено разпадане на Сектора.

Третата и най-малко вероятна версия е напрежение между агитките на ЦСКА и Миньор. Някои твърдят, че ултраси на пернишкия клуб са провокирали гостите и те са тръгнали да чупят и нахлуват.

Каквато и да е истината, фактите са, че в момента феновете на ЦСКА са разделени на десетки групички. Всеки има мнение и прави всичко възможно да го наложи в сектора. Тартори - много, жадуващи за бой и кръв момчета - също. Само че от това най-много страда ЦСКА. Дано този път клубът се размине с наказание, защото 1/4-финалът за Купата трябваше да е празник и завършек на новото начало. В противен случай всичко отново ще потъне в тъмнина.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ