На 1 декември 2015 година от 11 часа в зала „Европа“ на "Новотел София", който се намира на бул. „Цариградско шосе“ №115, ще се проведе пресконференция за тенис турнира на АТР Гаранти Коза София Оупън.

На нея ще присъстват вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Рангел Марков и членове на Борда на директорите на компанията "Гаранти Коза".

"На пресконференцията ще можете да научите актуални новини около най-значимото състезание за мъже, на което България е била домакин, чието първо издание ще се състои от 1 до 7 февруари 2016 година в „Арена Армеец София“, информираха организаторите.

Тенис турнирът "Гаранти Коза София Оупън" е от календара на Мъжката тенис асоциация и е от категория "АТР 250", което означава, че шампионът ще си тръгне с актив от 250 точки.

Първото издание е от 1 до 7 февруари 2016 година в столичната "Арена Армеец София". Страната ни получи домакинството за период от три години, с опция за удължаване на контракта.

България за първи път приема толкова голямо състезание при мъжете, след като София беше домакин в продължение на три години на престижния Турнир на шампионките (2012-2014 г.) от календара на Женската тенис асоциация.

Отговор на големия въпрос дали Григор Димитров ще участва на АТП турнира в София се очаква да има около средата на декември.