Младите волейболистки на "Левски" спечелиха третия турнир от поредицата от шест надпревари от Скаут лигата за момичета до 14 години, който се проведе в столичната зала "Христо Ботев". Така "сините" триумфират в състезанието за трети пореден път, след като бяха първенец в първата и втората надпревара, проведени през октомври и ноември, съответно в София и Пловдив.

В пътя до върха пък левскарките показаха и характер, като нямат нито един загубен гейм и в трите състезания до момента.

На финала на третия турнир "Левски" надигра категорично Марица (Пловдив) с 2:0 (25:12, 25:20). Много родители и приятели подкрепяха двата тима, а младите състезателки дори имаха агитка с тъпани и знамена, като така за първи път играха в атмосфера на големите мачове от женското първенство.

В първия гейм "сините" доминираха изцяло, като маричанки не успяха да опонират и записаха едва 12 точки. По-голяма интрига се получи във втората част, след като Сините отново имаха голямо предимство и поведоха с 22:12. В този момент пловдивчанки показаха възможности, като успяха да реализират седем поредни точки и намалиха пасива си до 19:22. Левскарките обаче се взеха отново в ръце и успяха да стопират серията, като затвориха гейма и мача с чиста победа, а с това спечелиха и първото място.

В спора за третото място ЦСКА надигра Звезди 94 (София) също с 2:0 гейма (25:23, 25:17). Така "червените" заеха трета позиция, а Звездите останаха четвърти.

За петото място Славия победи Локомотив 1929 (София) с 2:0 гейма.

Крайно класиране в третия турнир в Скаут лигата:
1. "Левски" (София)
2. Марица (Пловдив)
3. ЦСКА (София)
4. Звезди 94 (София)
5. Славия (София)
6. Локомотив 1929 (София)

Следващият четвърти турнир от Скаут лигата е на 19 и 20 декември отново в София.