Рекордите в НБА продължават да падат един след друг от началото на сезона. Шампионът Голдън Стейт Уориърс вече отдавна подобри постижението за най-добър старт на сезон не само в баскетбола, но и в Топ 4 на американските професионални спортове. Докато „воините“ оглавяват класациите за най-добри резултати, един тим е лидер в антирекордите.

Трикратният шампион на НБА Филаделфия 76-ърс записа 18-а загуба в 18-те си мача от старта на първенството, след като отстъпи с 84:92 на Мемфис Гризлис. По този начин Филаделфия изравни рекорда на Ню Джърси Нетс от 2009 г. най-слабо начало на сезон.

Това беше и 28-о поредно поражение за 76-ърс, като серията започна още в края на миналия сезон. Само преди два дни тимът на Брет Браун подобри антирекорда в Топ 4 на американските професиални спортове за най-дълга серия от загуби, който е бил поставен от отбора по американски футбол Тампа Бей Бакъниърс в периода 1976-77 г. (26 последователни поражения).

Айзея Канаан вкара 16 точки за Филаделфия срещу Мемфис, а Роберт Ковингтън и Холис Томпсън добавиха по 12. Джалил Окафор се отличи с 13 борби и 9 точки, но това не предотврати рекордната загуба на 76-ърс. Майк Конли наниза 20 точки за Мемфис, а Зак Рандолф направи дабъл дабъл – 17 точки и 11 борби. Мат Барнс добави 13 точки за Гризлис, докато Джеф Грийн хвана 12 борби и завърши с 9 точки.

На 2 декември Филаделфия 76-ърс има поредната възможност да спре изключително срамната серия от загуби, тъй като тогава приема Лос Анджелис Лейкърс. „Езерняците“ също не правят добър старт на първенството и се представят много неубедително. Тимът от Лос Анджелис има само две победи в 16 мача, като загуби последните си шест двубоя, включително и поражението от Индиана Пейсърс със 103:107 през тази нощ.