ЦСКА спечели с класическото 3:0 гостуването на Миньор и постигна 16-ата си поредна победа в Югозападната "В" група. Мачът от 17-ия кръг обаче беше белязан от грозни сцени, а Дисциплинарната комисия се очаква да санкционира сурово "армейците".

Причината е непристойното поведение на публиката на ЦСКА, която влезе в ръкопашна схватка с полицаите. Нервите на терена се пренесоха и по трибуните. Напрежението ескалира около 75-ата минута, когато фенове на "армейците" започнаха да чупят оградата и направиха опит да нахлуят на игралното поле, като полицията овладя ситуацията.

Гледката беше доста неприятна. Фенове на ЦСКА, които изтръгнаха металните тръби на оградата си позволиха да налагат с тях служителите на реда. Освен това запалянковци на "армейците" удряха полицаи и с прътовете на знамената си. Служителите на реда едва успяваха да се предпазват с щитовете си.

Заради случилото се не е изключено ЦСКА да отнесе един мач при закрити врати. Ако на заседанието си във вторник Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС - София вземе това решение, ще трябва 1/4-финалът за Купата срещу Созопол да се играе без публика на "Армията" (на 10 декември от 17:00 часа). Със сигурност на "червените" ще бъде наложена солена парична глоба.


ЦСКА_Перник_1.jpg

В същото време "Стандарт" твърди, че е вероятно срещата Миньор - ЦСКА да бъде преиграна. Причината за това е грешката на главния рефер Волен Чинков, който извади два жълти картона на голмайстора на перничани Симеон Ганчев, но не го изгони от игра. Опитът да бъде замазано недоглеждането от страна на съдийската бригада обаче категорично се опровергава от видеозаписите.

На тях се вижда как Ганчев е предупреден официално в 9-ата минута на мача за остро влизане в краката на Виктор Райчев, а вторият жълт картон, който съответно трябва да доведе до червен такъв, бе вдигнат в 63-ата минута за фаул срещу Борис Галчев. След срещата от треньорския щаб на Миньор официално са записали в протокола, че ще подадат жалба от съдийско естество и ще приложат видеозаписи като доказателствен материал.

ЦСКА_Перник1_1.jpg

ЦСКА_Перник2_1.jpg


ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА