Последният мач от Югозападната "В" група за 2015 година Септември (София) - Беласица (Петрич) не завърши. Срещата се проведе на "Царско село", където гостите отказаха да излязат за второто полувреме след 0:0 през първата част.

"Случващото се на терена не предвещаваше подобен завършек на полусезона, след като през първата част "септемврийци" записаха множество пропуски пред вратата на Беласица и контролираха играта. В края на полувремето фенове от гостуващата агитка започнаха да заплашват част от футболистите на Септември, а след края на полувремето ги причаха по пътя между съблекалнята и терена, удариха играч в "бордо", след което настана суматоха. След успокояване на страстите, гостите от Беласица отказаха да излязат на терена, без основателна причина и по-този начин оставиха крайният резултат нерешен", съобщиха от Септември.

Присъстващи на мача разказаха пред БЛИЦ, че удар е отнесъл капитанът на Септември Николай Николов. Той е бил първият от състава на домакините, който на път към съблекалнята е бил причакан от двама здравеняци от Петрич. Феновете на Беласица през цялото първо полувреме обиждали играчите на Николай Митов и им се заканвали.

"Недоумявахме защо се държаха по този начин с нас. Играта беше напълно коректна, нито е имало грубости, нито пък съдийски грешки в ущърб на Беласица. Дори с футболистите от Петрич нямахме проблеми. Въпросните двама здравеняци са виновни за проваления мач", добавиха от Септември пред БЛИЦ.

След като Николай Николов е бил ударен, съотборниците му се втурват да го защитят, при което двамата фенове на Беласица отнасят няколко удара. Никой от столичния тим не е и посягал на играч на "комитите", но въпреки това гостите се скриват в съблекалнята и отказват да излязат за второто полувреме.

"Ръководството на Септември (София) строго осъжда подобни ексцесии и ще излезе с официално изявление след решението на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС", добавиха от тима, спонсориран от Румен Чандъров.