Най-добрият ни тенисист Григор Димитров разкри какви са отношенията му с Никол Шерцингер, за края на връзката си с Мария Шарапова и като цяло за това каква трябва да бъде жената до един професионален тенисист.

Хасковлията, който вчера изигра демонстративен мач срещу Гаел Монфис в зала „Арена Армеец” говори пред предаването "Комбина" по Нова телевизия.

„Не бих казал, че връзката ми с Шарапова е оказала кой знае какво влияние върху тениса ми. Мъжкият и женският тенис са много различни”, започна Димитров.

"Много са нещата, които доведоха до раздялата ни, няма смисъл да изброявам. Толкова натоварена програма имаме и двамата. Всичко се случи изведнъж. Но беше в нормална ситуация, нямаше какво да говорим, беше ясно. Животът продължава."

Попитан трудно ли е за жената до него и каква трябва да бъде тя, той отговори: "Жената не съм я намерил, за да я питате лично. Има много от играещите тенисисти, които пътуват с приятелките си, почнаха и да се женят. Не ме потиска това. Но трябва да сте заедно, за да видят нашия режим, с толкова пътувания. Не е лесно за другия човек. Трябва да е желязна жена”.

"Познаваме се с Никол. Не искам да отричам нищо. Срещали сме се. Но съм се срещал и с много други знаменитости. Това е, нищо повече няма."

"Не бих казал, че жените пречат на тениса. Зависи кога ги използваш", отбеляза с усмивка тенисистът.

"Не чета каквото и да било в пресата. Трябва да внимавам с много от нещата, където и да отида, с когото и да се срещна. Една случка - ето Никол. Но това е всеки път, за мен това е ежедневие. Но гледам да стоя далеч, да изляза сам, да се насладя на тих момент."

"Разхождам се из Монако, гледам да отделям време за себе си. Малкото време, което имам, искам да го прекарам със себе си, да мисля”, продължи Гришо.

"Като че ли на тренировка чупя повече ракети. Там е голямо чупене, в последните месеци не съм чупил ракета на мач. За последно преди 4-5 седмици, от яд, на тренировка. По време на мачовете си имам свои ритуали. Как си слагам маратонките, как ги връзвам. Първо десния, после левия, първо връзвам десния, после левия, първо оправям десния и после левия”, разкри хасковлията.

"Където и да съм, чувствам, че ме обичат хората. Не знам защо, но винаги гледам и да давам на хората. Но напоследък го правя като че ли по-рядко, защото имам по-малко време”, завърши Димитров.