Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че отборът му Мерцедес за пореден път е доказал, че е без конкуренция към момента. Британецът каза това след двойната победа за германския тим в Гран При на Абу Даби, която сложи край на сезон 2015.

Предсрочно осигурилият си титлата Хамилтън има две победи на „Яс Марина“ в кариерата си, но не можа да спечели нито едно от финалните три състезания в календара. Днес той остана втори зад съотборника си Нико Розберг.

„Чувствам се невероятно да бъда тук. Много добра огранизация. Не успях да се насладя на последните състезания, въпреки страхотната работа на момчетата. Спиранията в боксовете, които направихме, бяха невероятни. Показахме, че Мерцедес е номер 1 в момента“, каза 30-годишният Хамилтън.

„Моментът, в който Нико спря малко по-рано от мен – там беше краят на състезанието. Нямаше да издържа, ако бях останал на трасето до края (без спиране в бокса). Ако го бях сторил, сега нямаше да бъда тук“, обясни Хамилтън.

Британецът завърши сезона с 381 точки срещу 322 за Розберг, който остана втори в крайното класиране. Трети с 278 точки завръши Себастиан Фетел (Ферари).