Марица победи третия във временното класиране Розова долина (Казанлък) с 3:2 в мач от последния кръг на есенния дял от шампионата в Югоизточната "В" група, игран на тежкия терен на стадион "Марица".

Домакините, водени от треньора Кирил Андонов, започнаха отлично двубоя и поведоха още в 58-ата секунда. Антонио Цанков се разписа за 1:0. В 15-ата минута Георги Стефанов удвои преднината на Марица. Полузащитникът се възползва от хубав пробив отдясно и подаване на Ирфан Юсеинов - 2:0.

Розова долина намали резултата в средата на първото полувреме. Ангел Костов засече с глава центриране на Григор Георгиев. След попадението "розите" взеха инициативата и стигнаха до изравнителен гол малко преди почивката. Николай Стоичков реализира с хубаво изпълнение с левия крак.

Марица започна по-активно след почивката и в 48-ата минута стигна до победното попадение. Венци Гюзелев отбеляза за 3:2 след асистенция на Георги Стефанов.

В 67-ата пловдивчани останаха с човек по-малко. Авторът на първия гол Антонио Цанков бе изгонен за втори жълт картон за симулация, но въпреки това маричани удържаха преднината си и записаха победа. Тимът от Кършияка събра 19 точки и ще зимува на 12-ото място. Розова долина е четвърти с 35. Убедителен лидер в Югоизточната "В" група е Несебър, който има 47 точки.

Канал 3 излъчи срещата:



ЮГОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

17 кръг

28 ноември 2015 г. (събота), 12:00 часа

Марица (Пловдив) - Розова долина (Казанлък) 3:2
28 ноември 2015 г. (събота), 14:30 часа
Черноморец (Бургас) - „Левски“ (Карлово) 4:1
Димитровград - Гигант (Съединение) 2:2
Евроколеж (Пловдив) - Миньор (Раднево) 2:4
„Раковски“ (Раковски) - Ураган (Бояджик) 1:4
Несебър - Асеновец (Асеновград) 4:1
Борислав (Първомай) – Сливен 2:0
Спартак (Пловдив) - Загорец (Нова Загора) 1:1
Свиленград - Карнобат 3:1