Аутсайдерът в "Б" група Септември (Симитли) победи с 4:2 Верея в среща от от 16-ия кръг и постигна едва втория си успех от началото на първенството.

Двубоят се играе на стадиона в Крупник, на тежък и наводнен терен. Преди мача дежурният делегат на срещата Димитър Михайлов получи специален плакет от БФС заради неговия бенефис.

Старозагорци откриха резултата в 4-ата минута. Джунейт Яшар изпълни фаул от 20 метра, вратарят на домакините Димитров изби топката, но притичалият Иван Винков я прати в мрежата за 0:1. В 17-ата Септември изравни, след като се разписа Анатоли Лулейски с удар от 25 метра, но в 21-ата минута Верея отново поведе. Дончо Атанасов се възползва от разбъркаване в наказателното поле на Симитли и отбеляза втория гол на старозагорския тим.

До края на първото полувреме Септември успя да направи обрат в резултата. В 32-ата минута след удар на Лулейски топката се удари в главата на Живко Желев и влетя във вратата за 2:2. В 41-ата Даниел Младенов с удар от десетина метра се разписа за 3:2. Минута преди това реферът подмина дузпа за ФК Верея, която не маркира заради нарушение на вратаря Димитров срещу Дончо Атанасов в наказателното си поле, информират от Верея.

В 44-ата минута Петко Ганев отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от страничната греда. В последната минута на полувремето Дончо Атанасов можеше да изравни, но ударът му беше избит от стража на Септември.

Четвъртото попадение за домакините падна в 73-ата минута, когато след центриране Даниел Младенов отблизо с глава втория си гол в срещата.

След победата Септември (Симитли) остава последен с 9 точки, a Верея е осми с 23 точки.

Септември (Симитли) - Верея 4:2
0:1 Иван Винков (4), 1:1 Анатоли Лулейски (17), 1:2 Дончо Атанасов (21), 2:2 Живко Желев (32-автогол), 3:2 Даниел Младенов (41), 4:2 Даниел Младенов (73)