Баскетболният Реал Мадрид е на път да поднесе голямата бомба в тазгодишното издание на Евролигата. Шампионът от последния сезон загуби като гост на Цървена звезда с 88:94 и остава на последно място в група "А" с едва две победи и пет загуби. До края на груповата фаза остават три мача, в които Реал Мадрид приема Фенербахче, гостува на Байерн Мюнхен и в последния кръг домакинстват на Страсбург.

Двубоят вчера се игра в старата зала "Пионир", която за пореден път доказа, че може да победи всеки противник. Дори и Реал (Мадрид). Според официалните данни в съоръжението присъстваха 6744 души, но със сигурност имаше повече. Залата се пръскаше по шевовете, а лудите фенове на Звезда превърнаха живота на испанците в ад.

На полувремето домакините водеха с 46:43, като авансът им можеше да бъде и по-голям, ако в края Серхио Родригес не вкара две поредни тройки. В последната част германецът Майк Зирбес се развихри и наниза 15 от общо 26-те си точки.

Над всички за победителите бе именно немският център с 26 точки, като вкара 10 от 12-те си стрелби и 6 фаула. 24 точки добави Куинси Милър, от тях пет тройки. За Реал Мадрид с по 16 точки завършиха Серхио Родригес и Густаво Айон.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


2_1.jpg