Пострадалият в тежката катастрофа в Австрия Алберт Попов е отново у дома. Талантливият и най-добър наш скиор в момента демонстрира бодър дух при появата си на церемонията по награждаването на "Спортните чудеса на България 2015: Младите шампиони", организирана от вестник "Стандарт".

18-годишният Алберт бе сред призьорите в анкетата. Той беше награден от главния редактор на "Стандарт" г-жа Славка Бозукова. Попов пристигна на церемонията, придвижвайки се с помощта на патерица, а едното му око бе изпълнено с кръв.

Припомняме, че Аби пострада при тежкия пътен инцидент в Алпите, при който загина треньорът на националния ни тим в алпийските дисциплини Драго Грубелник. Алберт претърпя две операции в университетската болница в Инсбрук - на глезена и на скулата, а преди броени дни се завърна в България.

"Смятам, че за да бъде един човек голям шампион, освен да може да побеждава, трябва да има и много голям и силен дух. Той трябва да знае като падне как да продължи напред и да побеждава", обърна се Славка Бозукова към Алберт.

"Той освен прекрасен спортист е и един достоен българин. Няколко дни след катастрофата е тук, с патерица и несломим дух. Ти искаш, можеш и побеждаваш. И цяла България е с теб", добави организаторът на кампанията за "Спортните чудеса на България".

"Искам да благодаря на всички за цялата подкрепа, че сте тук днес. Пооправям се, гледам напред и не искам да се връщам назад", каза младият ни скиор и благодари за наградата.

Алберт_2.jpg

"По-добре се чувствам, държа се мъжки. Не искам да гледам назад, гледам само напред. Очаквания не искам да казвам, празни надежди също. Искам да съм читав и като нов за следващия сезон", сподели амбициите си Алберт Попов.


"Времето и кракът ще покажат кога ще съм готов да се върна в спорта", каза скиорът, който няма да бърза със завръщането си на белите писти.

На церемонията тази вечер разговор с Попов проведе големият Боян Радев. Двукратният олимпийски шампион по борба вдъхна кураж на младото момче, пожелавайки му скорошно възстановяване и много успехи в бъдеще.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Алберт_Боян Радев_1.jpg