Френският тенисист Гаел Монфис даде пресконференция с Григор Димитров преди утрешния демонстративен мач между двамата в „Арена Армеец“.

„Григор е чудесен, с него сме добри приятели. Познаваме се отдавна. Ако говорим за тенис – според мен той ще вземе титла от Шлема. Продължава да се развива и мисля, че скоро ще постигне целта си. Нашата „целувка“ с Димитров от US Open през 2011 г. не я помня. Беше отдавна, но със сигурност беше забавно“, заяви Монфис.

904.jpg„За първи път съм в София и не знаех нищо преди тази сутрин. Видях сградата на парламента, както и "Александър Невски". Направих няколко снимки. Времето е лошо, но се опитах да се разходя. Утре сутринта ще имам повече време. Проверих в „Google“, че имате много църкви и ще ги разгледам“, призна французинът.

„Чудесно е, че ще има турнир на АТР в София. Във Франция имаме много надпревари и сме разглезени. Чудесно е, че страна като България има такъв тенисист и възможност да организира турнир от ATP. На Григор би му харесало да играе пред родна публика“, коментира тенисистът.

„Не усещам нищо специално, когато играя срещу Джокович, Федерер или някой от другите водещи тенисисти. За първи път се изправих срещу Новак, когато бях на 12 и не помня какво точно съм мислел тогава. Сега обаче той е легенда. През тази година е невероятен. За мен той е най-трудният противник“, заяви Гаел Монфис.

„Нямам думи за случилото се Париж. Това беше голям удар. Всички сме в шок. Няма какво да се каже. Просто се опитваме да покажем, че във Франция хората сме добри и че животът продължава. Няма да спрем да ходим на концерти, да пием кафе, да излизаме“, категоричен е французинът.