Френската футболна федерация (ФФФ) изненадващо подаде жалба за пропуснати ползи покрай случая с изнудването на национала Матийо Валбуена със секс запис. Както е известно, замесен в казуса се оказа и друг футболист на „петлите“ Карим Бензема.

Бензема вече беше разпитан във връзка с изнудването и участието му като страна в случая. Адвокатът на футболиста на Реал (Мадрид) Силвен Кормие обяви клиента си за невинен.

ФФФ обясни, че ще участва в делото по случая като страна, която е пострадала от скандала. Това е възможно според френското законодателство, което позволява на други страни да предявят иск по дело, заради което са понесли щети. Заради случая с изнудването Валбуена и Бензема не бяха на линия за националния отбор.

В същото време Валбуена наруши мълчанието си по темата и даде интервю за в. „Льо Монд“. Той разкри, че е разочарован от постъпката на Карим Бензема. Футболистът на Олимпик (Лион) дори намекна, че още един френски национал е замесен – Самир Насри. Играчът на Манчестър Юнайтед обаче веднага отрече.

„Трябва да обсъдя с Валбуена този въпрос и начина, по който ме намесва в тази история. Честно, не ме интересува случая със секс записа. Това не е мой проблем, аз не участвам в тази ситуация. Разбирам, че Валбуена е жертва, но трябва да извади името ми от скандала. С него не сме приятели и никога няма да бъдем, но нещастието на другите не ме прави щастлив“, заяви Насри пред радио „RMC“.