Шефовете на българската волейболна федерация се крият от съда и не искат да си получат известието, че Общото събрание е обявено за нелегитимно, както и решенията от него, видя БЛИЦ. Както вече съобщихме, Софийски градски съд обяви взетите решения от събранието в Пловдив на 03.10.2015 година за нелегитимни.

От съда са пратили уведомлението до Българската федерация по волейбол, но от централата се крият и не искат да си го получат. Законът позволява обжалване в срок от 7 дни след получаване на уведомлението, но този срок не може да започне да тече без  федерацията да си го получи.

Не е ясно дали от ръководството на федерацията обмислят следващия си ход и затова бавят получаването на решението или просто не се съобразяват със законите.

eded.jpg
В същото време на 1 декември Върховният касационен съд следва да се произнесе по обжалваното от БФВ становище на Софийски апелативен съд, че и проведеното през 2012 година в град Варна Общо Събрание също е нелегитимно. Ако ВКС откаже да гледа делото, на практика БФВ ще се окаже без легитимно ръководство, а единственият член на федерацията ще бъде изпълнителният директор Станислав Николов.