Матийо Валбуена проговори за първи път относно секс скандала, в който бе замесен. Френският национал разкри, че е изключително разочарован от колегата си Карим Бензема, чието име също бе замесено в историята.

Както е известно, пред седмици стана ясно, че Валбуена е бил изнудван от хора, които казват, че притежават видео с негови сексуални подвизи. Според разследването видеото, с което евентуално разполагат изнудвачите е откраднато от телефона на Матийо от човек, който му е помагал с технически дейности.
 
"За първи път получих обаждане на 15 юни. Човекът се обади 4-5 пъти, но не се представи. Каза, че трябва да изпратя доверен човек в Дубай. Веднага сигнализирах полицията. Изобщо не съм си и помислял да се договарям нещо с тези хора. Имам принципи, от които не отстъпвам. Обясних на полицията какво се е случило и подадох жалба, но този човек продължи да ме притеснява. В един момент казах на човека - това е моят имейл, докажи ми, че имаш видео или дори само клипче. Така и не получих нищо. Това беше идея на полицията. За момента няма видео и не е ясно дали има. Това е въпросът. Когато поисках доказателство, не получих нищо. Не отричам, че имам видеа, но те са си лично мои. Кой знае, те може би нямат нищо и само са видели нещо", обясни Валбуена пред вестник Le Monde.

"На 4 октомври имах среща с разследващите, за да получа новини. Тогава ми казаха, че вероятно на лагера на националния отбор, който започваше на следващия ден, някой ще се свърже с мен. Така се и случи. Карим дойде при мен и ми каза, че трябва да поговорим. С Бензема сме колеги. Не сме най-добрите приятели, но нямаме проблеми един с друг. Карим ми каза за видеото и веднага се сетих за това, което ми бяха казали от полицията. Той ми предложи да ме срещне с негов приятел, на когото има доверие и който може да уреди нещата. Не съм толкова глупав и първо му казах, че му благодаря за предупрежденито, но бях наясно, че едва ли ще иска да се срещна с някого просто така. Той не говори за пари, но твърдо настояваше да се срещна с онзи човек. Повече от разочарован съм, защото това е липса на уважение. Накрая Карим ме попита какво да прави и дали да даде номера ми на този човек, или да ми даде неговия. Отказах и двете опции", каза Валбуена.

След като името на Бензема излезе из медиите, нападателят на Реал Мадрид се е свързал с Валбуена чрез човек от щаба на Лион, докато "хлапетата" са в Санкт Петербург за мача им със Зенит от Шампионската лига.

"Мат, моето име е излязло. Какво е това, не мога да бъда свързван с тези неща, каза Карим. Аз му обясних, че няма нещо конкретно. Бензема поиска да отрека публично, че има нещо общо, но му казах, че не мога да направя нищо затова, че името му е излязло по време разследването", каза Валбуена.

"Аз съм повече от разочарован. Неговите действия показаха липса на уважение. Аз не бих направил това и с най-големия ми враг. Най-непритяното е, че е замесен колега от Франция. Много хора си мислеха, че ще защитя Бензема, но независимо от това какво точно е участието му в тази история, той оплеска доста нещата", завърши Валбуена.