Селтик отпадна от Лига Европа, след като в мач от Група „А“ на турнира записа домакинска загуба с 1:2 от Аякс. Холандският тим запази шансове за прогрес в турнира след победен гол три минути преди края.

„Детелините“ се нуждаеха от задължителна победа, за да съхранят надежди за участие в елиминационната фаза и започнаха много добре на „Паркхед“. Калъм Макгрегър даде аванс на „зелено-белите“ още в третата минута.

Аркадиуш Милик обаче изравни в 22-ата минута с акробатичен удар от наказателното поле на домакините. Селтик упражни натиск в края и Лий Грифитс и Чарли Мългрю пропуснаха възможности за гол. Аякс отговори с победно попадение на Вацлав Черни в 87-ата минута.

Така Селтик остава с две точки в класирането, а Аякс има шест. На две точки пред холандския гранд е Фенербахче, който спечели с 2:0 гостуването си на Молде. Норвежкият тим вече си беше гарантирал прогрес в турнира.

Фернандао откри за „канарчетата“ в 68-ата минута, а Йозан Туфан се разписа в 84-ата. Домакините завършиха с човек по-малко, след като Кнут Риндарьой беше отстранен в добавеното време на мача.

Така вторият участник на 1/16-финалите на Лига Европа от Група „А“ ще бъде излъчен в последния кръг на груповата фаза, когато Фенербахче приема Селтик, а Аякс е домакин на Молде.