Спортинг (Лисабон) нанесе първата загуба на Локомотив (Москва) в груповата фаза на Лига Европа, след като в мач от Група „Н“ се наложи с 4:2 като гост. Руските „железничарите“ пристигнаха на собствения си стадион с метрото заради задръстванията в Москва.

Майкон даде аванс на Локомотив в 5-ата минута, но „лъвовете“ от Лисабон обърнаха мача в своя полза с три гола до почивката. Фреди Монтеро изравни в 20-ата минута, а в 38-ата Браян Руиз изведе Спортинг напред в резултата. Желсон Мартинс се разписа за португалския тим две минути преди почивката.

Матеус Перейра също беше точен за „зелено-белите“ от Лисабон в 60-ата минута, а резервата Алексей Миранчук върна едно попадение за домакините четири минути преди края.

След този успех Спортинг (Лисабон) заема трето място в класирането на групата със седем точки, една по-малко от Локомотив (Москва). Лидер с 9 точки е Бешикташ, който се наложи с 2:0 над Скендбеу с два гола на Ченк Тосун (35-ата и 78-ата минути).

Албанският тим отпадна от битката за елиминационната фаза и в последния си мач приема Локомотив. Бешкташ пък ще гостува в Лисабон, където ще се нуждае само от точка, за класиране на 1/16-финалите.