Шалке 04 и Спарта (Прага) се класираха за 1/16-финалите на Лига Европа, след като преди срещите от последните кръг на груповата фаза не може да бъдат изместени от първите две места в група „K”.

Шалке 04 надви у дома АПОЕЛ (Никозия) с 1:0. Победата за „миньорите” от Гелзенкирхен дойде в края с гол на Ерик-Максим Чупо-Мотинг (86). Малко след това пък Денис Аого можеше да направи успеха на домакините по-убедителен, но пропусна дузпа. В крайна сметка „кралскосините” събраха 11 точки остават на първото място. Кипърският тим е на дъното с 3 точки и без шансове за продължаване в следвщата фаза.

В същото време Спарта (Прага) победи на свой терен Астерас (Триполис) също с 1:0. Точен за успеха на чешкия тим бе Якуб Бракек (33) през първата част след пас на Борек Дочкал. В 82-ата минута Ладислав Крейчи получи втори жълт картон и домакините доиграха мача в намален състав. Въпреки това те спечелиха трите точки и имат 9 в актива си, заемайки второто място в групата. Астерас е трети с 4 точки и без шансове преди последния кръг да се класира напред.