Над 300 баскетболисти у нас ще се включат в 11-ото поредно издание на Европейската седмица на баскетбола под егидата на "Спешъл Олимпикс". Те ще играят с червени отличителни ленти на организацията в подкрепа на деца със специални нужди. Ръководството на "Спешъл олимпикс" в България раздаде на клубовете и червени връзки за кецове.

Първият мач от кампанията е в петък. В него "Левски" посреща Балкан от 17,30 часа в зала "Триадица". На него гости ще бъдат деца със специални потребности. На полувремето на двубоя се планира те да поиграят помежду си. Идеята на спортния директор на НБЛ Сандра Велчева бе приета радушно по-рано днес на пресконференцията от управата на "Спешъл Олимпикс".

В събота в НСА ще се проведе и турнир по минибаскетбол с участието на 150 деца от столични училища. "Не обичам да казвам, че тези хора са с увреждания, те просто имат специални нужди и ние всички в това общество, сме им длъжници", заяви професор Росица Църова от катедра "Баскетбол" в НСА, която участва в пресконференцията и е главен организатор и домакин на проявата.