Манчестър Юнайтед и ПСВ Айндховен завършиха 0:0 на „Олд Трафорд” в мача си от петия кръг на група „B” в Шампионската лига и запазват шансовете си да продължат в следващата фаза на турнира. В последния кръг „червените дяволи”, които имат 8 точки в актива си, ще трябва да гонят победа при визитата си на Волфсбург, ако искат да продължат към 1/8-финалите. Ако английският гранд не успее да спечели в Германия, ще се надява ПСВ Айндховен, който е със 7 точки, да сгреши у дома срещу ЦСКА (Москва).

Първото полувреме в Манчестър не предложи много голови положения. В 38-ата минута Антони Марсиал се озова на изгодна позиция, но ударът му бе отразен от Йерун Зут, който спаси и още един шут на французина малко преди почивката.

„Филипсите: продължиха да се защитават отлично и през втората част. Юнайтед бе близо до попадение в 73-ата минута, но Лингард шутира над вратата. До края на мача не се стигна до сериозни положения и резултатът остана непроменен.

След равенството Манчестър Юнайтед остава на второ място в групата с 8 точки и на една зад лидера Волфсбург, който ще приеме „червените дяволи” в последния кръг. ПСВ Айндховен е трети със 7 точки и е домакин на ЦСКА (Москва) в последния си мач от групата.

ГРУПА "В"
Man. United
 
 
PSV
Манчестър Юнайтед - ПСВ 0:0
 
Манчестър, "Олд Трафорд"
съдия: Павел Краловец (Пол)

0.mu.jpg