ПСЖ спечели повече от убедително с 5:0 при визитата си на шведския първенец Малмьо в среща от петия кръг на група „А” в Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите на турнира. Парижани играха със специални екипи в памет на жертвите от терористичните атаки във френската столица на 13 ноември.

Френският шампион контролираше случващото се на терена през цялото време, като още в началото на срещата поведе с гол на Антони Рабио (3), възползвал се от подаване на холандеца Грегъри ван дер Вил. Малко по-късно аржентинецът Анхел ди Мария (14) удвои аванса на парижани след асистенция на Блес Матуиди. Това бяха всички попадения за първата част, в която домакините така и не успяха да реагират по някакъв начин.

След почивката Златан Ибрахимович (49) се разписа срещу родния си тим и направи резултата класически в полза на гостите. С втора асистенция в мача при това попадение се отчете Матуиди. В 61-ата минута Розенберг от домакините пропусна дузпа, а малко след това Анхел ди Мария (68) пък реализира своя втори гол за 4:0 в полза на ПСЖ след пас на бразилеца Максуел. В края Лукас Моура (82) оформи крайното 5:0 за френския гранд.

С успеха си ПСЖ събра 10 точки и остава втори, гарантирайки си участие в следващата фаза. Малмьо остава на дъното с 3 точки и ще се надява да завърши трети, което ще му осигури участие в Лига Европа през пролетта на 2016 година. В последния кръг ПСЖ приема Шахтьор, а Малмьо гостува на Реал (Мадрид).
 
 
 
Paris Malmö
Малмьо - ПСЖ 0:5
     
 
0:1 Адриен Рабио (3), 0:2 Анхел ди Мария (14), 0:3 Златан Ибрахимович (50), 0:4 Анхел ди Мария (68), 0:5 Лукас Моура (82)

Малмьо, "Шведбанк Арена"
съдия: Уилям Колъм (Шот)

0.psg.jpg