Реал (Мадрид) победи с 4:3 при визитата си на Щахтьор (Донецк) в Лвов в среща от петия кръг на група „А” в Шампионската лига. Така „кралският” клуб записа четвърти успех в групата и се реваншира отчасти на феновете си за унизителното поражение от вечния съперник Барселона (0:4) на „Сантяго Бернабеу” за първенство през миналия уикенд.

Футболистите на гостите доминираха през целия мач, като още от самото начало натикаха домакините в собствената им половина. Кристиано Роналдо (18) вкара първия гол в мача, след като преди това Гарет Бейл бе прехвърлил вратаря Пятов. До края на първата част обаче възпитаниците на Рафаел Бенитес не успяха да направят аванса си по-комфортен.

След почивката „белият балет” прекърши съперника с две бързи попадения на Лука Модрич (50) и Даниел Карвахал (52), като асистенциите бяха дело на Кристиано Роналдо (70), който сам реализира четвъртия гол в мача и общо 85-и за него в Шампионската лига. Последва отпускане в редиците на испанския гранд и домакините върнаха две попадения чрез Алекс Тейшейра (77-дузпа) и Дентиньо (83), възползвал се от пас на Степаненко. Малко преди края отново Тейшейра (88) бе точен за домакините след пас на Тайсон, връщайки интригата за заключителните минути. Реал обаче успя да удържи останалия си гол аванс и да спечели трите точки.

С успеха си Реал (Мадрид) събра 13 точки и остава на върха в групата. Шахтьор е трети с 3 точки и ще се бори за тази позиция, която ще му осигури участие в Лига Европа. В последния кръг „кралският” клуб приема Малмьо, а „миньорите” от Донецк гостуват на ПСЖ.


Shakhtar DonetskReal MadridШахтьор (Донецк) - Реал (Мадрид) 3:4
0:1 Кристиано Роналдо (18), 0:2 Лука Модрич (50), 0:3 Даниел Карвахал (52), 0:4 Кристиано Роналдо (70), 1:4 Алекс Тейшейра (77-дузпа), 2:4 Дентиньо (83), 3:4 Алекс Тейшейра (88)

Лвов, "Арена Лвов"
съдия:  Бас Нихьойс (Хол)
0.real.jpg