Данило Дончич е новият старши треньор на кипърския елитен Етникос (Ахна), съобщи vitoshanews.com. Сръбският специалист с български паспорт подписа днес договора си с клуба. Данило ще има тежката задача да спаси тима от изпадане. След 11 кръга Етникос е предпоследен във временното класиране с 8 точки. Толкова имат още АЕЛ (Лимасол) и Ермис (Арадипу). Последният Агия Напа е с 4 т.

„Благодаря на ръководството на Етникос за оказаното ми доверие. Надявам се, че с общи усилия ще успеем да изпълним поставената ни цел. Винаги съм бил оптимист и вярвам, че след края на сезона ще имаме поводи за усмивки”, коментира 46-годишният специалист пред vitoshanews.com.

Данило Дончич е роден на 20 август 1969 г. Той е от български произход, баща му е роден в Пловдив. Играл е в Рудар (Приедор), Напредак (Крушевац), Чукарички (Белград), ОФК (Белград), Валета (Малта), Локомотив (Сф), Имортал (Португалия) и Слима Уондърърс (Малта). Бил е треньор на Сан Хуан, Флориана, помощник-треньор на Локо (Сф), Кавала (Гърция), Слима Уондърърс, Таксиен Рейнбоус, Моста и Сейнт Андрюс. През последния сезон изведе тима на Ал Нажма до бронзовите медали в първенството на Бахрейн.