Ювентус победи Манчестър Сити с 1:0 в дерби от група D на Шампионската лига. Сблъсъкът беше директен спор за първото място.

Единственото попадение заби Марио Манджукич. Хърватският национал се разписа в 18-ата минута, след като се възползва от отлично центриране на Алекс Сандро. С огромна заслуга за гола обаче е и Пол Погба, който направи феноменален пробив почти от своето наказателно поле.

В 53-ата минута гостите можеха да изравнят. Де Бройне центрира от корнер, а Яя Туре пред голлинията засече топката, но Джанлуиджи Буфон успя да избие в гредата и след това да улови. В 79-ата минута пък Рахийм Стърлинг направи най-големия и фрапантен пропуск, след като бе изведен на чиста позиция фронтално срещу вратата с подаване отдясно. Бившият ас на Ливърпул обаче от няколко метра изпрати топката в аут.

Италианският първенец нареди девет домакински двубоя без поражение (6-2-0), в пет от тях успя да запази мрежата си суха. След 3 загуби в първите си 7 мача в Серия "А" "бианконерите" допуснаха само едно поражение в следващите си 10 двубоя във всички турнира. Старата госпожа е сред четирите участника в Лигата без загуба до момента. Останалите са Реал (Мадрид), Барселона и Зенит.


Манчестър Сити пък вече си осигури класирането в следващата фаза. За "гражданите" поражението в Торино е второ поредно след  срамното 1:4 от Ливърпул през уикенда. То сложи край на серията от 9 мача без поражение на Манчестър Сити.

JuventusЮвентус - Манчестър Сити 1:0Man. City
1:0 Марио Манджукич (18)
 
Торино, "Ювентус Стейдиъм"
съдия: Феликс Брих (Гер) 
 0.juv.jpg