Воденият от Станимир Стоилов Астана пропусна идеална възможност да победи Бенфика. Казахстанският тим поведе с 2:0 в домакинството си на португалския гранд, но не удържа аванса и срещата приключи наравно 2:2.

За Мъри и Астана това е трета точка в груповата фаза на Шампионската лига. И трите равенства до момента бяха постигнати у дома, където тимът не познава загубата. В предишните две срещи на изкуствения терен на модерния си стадион Астана направи 2:2 с Галатасарай и 0:0 с Атлетико (Мадрид).

Казахстанците остават на последното място в Група "C", а в последната си среща ще гостуват на 8 декември на Галатасарай, който има 4 точки. Бенфика е на върха с 10 точки, а вторият Атлетико (Мадрид) има 7.

Избраниците на Станимир Стоилов, на когото асистенти в Астана са Цанко Цветанов и Саид Ибраимов, дръпнаха с комфортното 2:0 на Бенфика след малко повече от половин час игра. В 19-ата минута Жуниор Кабананга центрира отлично към Патрик Твумаси, който с глава не остави шансове на Жулио Сезар. В 31-ата Астана удвои преднината си за радост на многобройната си публика. При изпълнение на фаул Марин Аничич отклони топката с гръб и тя се озова в мрежата на гостите от Португалия - 2:0.

До почивката Бенфика намали чрез Раул Хименес. Мексиканският нападател се разписа с глава след асистенция на Жонас - 2:1.

През второто полувреме "орлите" от Лисабон изцяло доминираха и изравнителното попадение не закъсня. В 72-ата минута отново Хименес наказа Астана. Нападателят на Бенфика този път засече топката в мрежата на Ненад Ерич след подаване на Андре Алмейда. След това на няколко пъти 33-годишният страж на домакините трябваше да се намесва, а избраниците на Мъри нямаха повече шансове и в крайна сметка измъкнаха само точка от Бенфика.

астана_фенове_2.jpg


АСТАНА - БЕНФИКА 2:2
1:0 Патрик Твумаси (19), 2:0 Марин Аничич (31), 2:1 Раул Хименес (40), 2:2 Раул Хименес (72)



AstanaАСТАНА: 1.Ненад Ерич, 5.Марин Aничич, 44.Постников, 33.Бранко Илич, 77.Шомко, 6.Максимович, 10.Кетевоама, 11.Мужиков, 88.Каняс, 23.Патрик Твумаси, 89.Жуниор Кабананга
Резерви: 85.Логиновски, 2.Ахметов, 15.Бейсебеков, 8.Жуков, 20.Кожамберди, 24.Дедечко, 9.Шчеткин
Треньор: Станимир Стоилов


BenficaБЕНФИКА: 12.Жулио Сезар, 2.Лисандро Лопес, 19.Елисеу, 28.Силвио, 33.Жардел, 7.Самарис, 85.Ренато Санчес, 17.Хонас, 20.Гонсало Гедеш, 21.Пици, 9.Раул Хименес
Резерви: 1.Едерсон, 34.Андре Алмейда, 24.Кристанте, 39.Карсела-Гонзалес, 11.Костас Митроглу, 30.Талиска, 38.Нуно Сантос
Треньор: Руи Витория


ВИЖТЕ ГОЛОВЕТЕ:











РЕПОРТАЖ НА МАЧА:





Всичко за Шампионската лига - групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на турнира можете да намерите 
ТУК!