"Ботев" (Пловдив) е на полуфинал за Купата на БФС при набор 2000. След изключителна драма "канарчетата" победиха с 4:1 Берое на реванша и с общ резултат 5:4 продължават напред. Над 200 зрители на изкуствения терен в Коматево видяха страхотен обрат на "жълто-черните", които успяха в последните 10 минути да стигнат до три гола. Първият мач в Стара Загора бе завършил с победа за Берое (3:1).

Двубоят днес стартира по великолепен начин за пловдивчани и още във втората минута резултатът бе открит. Димитър Тонев центрира отляво, а Кристиан Добрев с глава от няколко метра се разписа за 1:0. Това попадение даде крила на "канарчетата", които пропиляха няколко добри възможности до почивката.

Домакините стартираха нервно и припряно второто полувреме. В 57-ата минута "жълто-черните" сътвориха триходова акция чрез Тонев, Добрев и Караангелов, като последният се озова на добра позиция в наказателното поле на Берое и стреля, но ударът му бе блокиран. В 61-ата пловдивчани направиха феноменален пропуск, след като Благой Костандовски остана очи в очи с вратаря на гостите, но не можа да го преодолее. В 66-ата минута старозагорци изравниха, след разбъркване пред вратата на "Ботев" и точен удар от няколко метра - 1:1.

В 75-ата минута бе даден старт на феноменалния обрат на "канарчетата". Габриел Земярски преодоля противник отляво и центрира по земя, защитата на Берое заспа и Кристиан Добрев от няколко метра вкара за 2:1. Само 3 минути по-късно "жълто-черните" стигнаха до трети гол, при който Добрев шутира от няколко метра, вратарят изби, а топката се озова в капитана Васил Пунарджиев, който с мощен удар направи 3:1. Секунди преди края на редовното време Благой Костандовски се откъсна от отбраната на гостите, навлезе в наказателното поле и шутира, а защитник в зелено се хвърли на шпагат и изби. Настъпателните действия на "жълто-черните" бяха възнаградени в третата минута на добавеното време. Кристиан Добрев пусна пас към Петър Караангелов, халфът овладя топката и с прехвърлящ удар от 15 метра я прати във вратата на Берое за четвърти път, хвърляйки в екстаз ботевистите на и около терена.