"ЦСКА Акционерите" представи план за оздравяване на ПФК ЦСКА. От сдружението стартират кампания за събиране на средства, с които да бъдат покрити многомилионните задължения на клуба.

На срещата между ръководството и представители на привържениците е било заявено, че ако привържениците съберат 20 милиона лева, босовете ще покрият останалата разлика в дълговете на ПФК ЦСКА АД и по този начин дружеството ще продължи нормалното си съществуване.

Първата стъпка за постигане на целта е да бъдат събрани 1 млн. лева до 20 декември тази година. Ако до тази дата не бъде събрана съпросната сума, "ЦСКА Акционерите" ще приемат кампанията за неуспешна, а събраната сума ше бъде дарена на ВК ЦСКА.

Ето официалното съобщение на "ЦСКА Акционерите":

"За изминалата повече от една година сдружение "ЦСКА Акционерите" доказа, че може да взима решения, да си поставя цели и да ги постига. Ние бяхме тези, които винаги даваха рамо на ръководството на ЦСКА, независимо от кого бе представлявано то.
Когато всичи абдикираха от клуба и децата нямаше как да провеждат мачовете си, Сдружението обедини привържениците и техните дарения дадоха възможност всички наши юношески формации да доиграят сезона, а някои да отидат и на летни лагери. Всички знаем каква е ситуацията в ПФК ЦСКА АД - неяснота, финансов колапс, синдик и т. н.

Много привърженици имат желание дружеството ПФК ЦСКА АД да бъде оздравено, много деятели, футболни легенди, журналисти и представители на различни съсловия искат същото. Сигурни сме, че и ръководството на ПФК ЦСКА АД желае това.
Сдружение "ЦСКА Акционерите" също има такова желание, но сами няма да успеем да се справим и се нуждаем от помощта на всеки, който иска дружеството да оздравее.

На срещата между г-н Гриша Ганчев и представители на привържениците бе ясно заявено, че ако привържениците съберат 20 милиона лева, той ще покрие останалата разлика в дълговете на ПФК ЦСКА АД и по този начин дружеството ще продължи нормалното си съществуване.

Наясно сме как звучи това, но го приемаме и като последен шанс пред всички нас, които желаем неговото оздравяване - сдружения, фенклубове, ветерани, деятели, организирани и неорганизирани привърженици.

Ето защо сдружение "ЦСКА Акционерите" обявава кампания за набиране на средствата, крайният срок съвпада с този за лицензирането на отборите за професионален футбол, а именно края на месец февруари (26 февруари) 2016 г. При положение че постигнем заложената като цел сума, всички заедно ще останем завинаги в историята на футбола. Разбира се, съществува и вариант, в който инициативата ни е неуспешна, тогава събраните средства ще бъдат дарени на волейболен клуб ЦСКА, където, сигурни сме, те ще бъдат похарчени разумно.

Очакваме всеки, който така открито изявява претенции и желание за оздравяване на дружеството ПФК ЦСКА АД, да застане зад думите си с дела.

Сдружение "ЦСКА Акционерите" ще инвестира събраните средства в своя червен фонд и ще проведе мащабна кампания между членовете си, защото всички безрезервно вярваме в благородната кауза.
Бихме искали да заявим следното - ако кампанията по набиране на средства се окаже неуспешна приемаме, че и последната възможност, която имаме за оздравяването на ПФК ЦСКА АД, е пропусната. След това пълна подкрепа ще получи този план и човек, който дава възможност на ЦСКА като идея да се развива в подходяща за името си, традициите си и стремежите си среда - А група и Европа. Надяваме се и всеки, който наистина обича ЦСКА, да се присъедини към тази позиция.

IBAN: BG69UNCR70001522166187
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк
Титуляр: ЦСКА Акционерите
Основание: кампания ЦСКА
PayPal: [email protected]

* Ако до 20 декември 2015 г. не се съберат поне 1 милион лева, ще приемем кампанията за неуспешна и събраните до момента средства ще бъдат дарени на ВК ЦСКА".