Арсенал срази у дома Динамо (Загреб) с класическото 3:0 и се реваншира за поражението с 1:2 в Хърватия през септември, а в същото време запази шансове за второто място в група „F” и класиране за 1/18-финалите на Шампионската лига. „Топчиите” трябва да благодарни и на Байерн, който разби у дома Олимпиакос с 4:0 в другия мач от групата. Така английският тим е на 3 точки зад гръцкия шампион и ще търси победа в Атина на 9 декември с два гола разлика или с 4:3, 5:4 и т.н., за да може да продължи в следващата фаза на надпреварата. Както е известно, Олимпиакос спечели с 3:2 в Лондон, а в Шампионската лига от първостепенно значение са резултатите от директните сблъсъци при равни точки.

„Артилеристите” поведоха срещу хърватския първенец с гол на Месут Йозил (29) с глава след центриране на Алексис Санчес (33), който сам направи 2:0 след пас на Начо Монреал. След почивката Алексис Санчес (69) вкара и втория си гол в мача, за да оформи крайния резултат. В игра за домакините пък се завърна уелският национал Аарън Рамзи, лекувал дълго време контузия.

Победата осигури на Арсенал най-малко трето място в крайното класиране на групата и евентуално участие в Лига Европа през пролетта. Лондонският тим има 6 точки, а вторият Олимпиакос е с 9. Байерн е първи с 12 точки, а Динамо (Загреб) е на дъното с 3 точки.


арсенал_1.jpgzagreb.jpg
Арсенал - Динамо (Загреб) 3:0
1:0 Месут Йозил (29), 2:0 Алексис Санчес (33), 3:0 Алексис Санчес (69)

 
Лондон, "Емиратс"
съдия: Виктор Касай

ars.jpg