Челси разби Макаби ( Тел Авив) с 4:0 като гост в мач от група G на Шампионската лига. „Сините” от Лондон имаха тотално надмощие над значително отстъпващия по класа съперник и пропуснаха да запишат и още по-изразителен успех.

Задачата им беше улеснена допълнително и от това, че домакините играха от 41-ата минута на срещата с човек по-малко. Директен червен картон получи Тал Бен Хаим за удар без топка в лицето на Диего Коста.

Гари Кейхил откри резултата в 20-ата минута, засичайки центриране от корнер на Вилиан. В 72-ата минута Жозе Моуриньо направи принудителна смяна, след като Джон Тери се контузи и бе заменен от Курт Зума. Бразилецът Вилиан покачи на 0:2 в 73-ата след удар от фаул. За 0:3 точен беше неговият сънародник Оскар 4 минути по-късно с глава. Резервата Зума секунди преди последния съдийски сигнал също с глава оформи крайното 0:4.

Макаби, воден от сръбския треньор Славиша Йоканович, се завърна в турнира след 11 годишно отсъствие, но играе в момента ролята на боксова круша в тази елитна компания.

Челси имашe загуба при единствената си визита в Израел - 0:1 от Апоел (Тел Авив) през сезон 2001/2002.

37.jpgчелси_1.jpg
Макаби (Тел Авив) - Челси 0:4
0:1 Гари Кейхил (20), 0:2 Вилиан (73), 0:3 Оскар (77), 0:4 Курт Зума (90+1)

 
Хайфа, „Сами Офер“
съдия: Алберто Маленко

che.jpg