БАТЕ (Борисов) и Байер (Леверкузен) завършиха 1:1 в среща от Група "Е" на Шампионската лига, с което взаимно си попречиха в битката за второто и третото място.

БАТЕ (Борисов) и Байер (Леверкузен) завършиха 1:1 в мача си от петия кръг на група „Е” в Шампионската лига и на теория класираха Барселона за 1/8-финалите на турнира, без да се налага каталунците да търсят задължителен успех над Рома в по-късния мач от групата на „Камп Ноу”.

Още при първата си атака БАТЕ поведе с гол на Михаил Гордейчук (2), който прати топката между краката на вратаря Бернд Лено за 1:0. До края на полувремето обаче инициативата държаха гостите, които владееха повече топката, но трудно създаваха голови положения. Малко преди почивката Хавиер Ернандес се озова на чудесна позиция, но ударът на Чичарито бе отразен от вратаря на БАТЕ Сергей Черник.

В началото на втората част Черник спаси опасен шут и на Карим Белараби, но нямаше какво да направи срещу Адмир Мехмеди (68), който изравни за 1:1 с прехвърлящ удар след пас на Хакан Чалханоглу. „Аспирините” се опитаха да направят и пълен обрат, но така и не успяха да отбележат втори гол.

Равенството означава, че испанският шампион Барселона няма как да бъде изместен от първите две места в групата преди последния кръг, а интригата за втория тим, който ще продължи напред се завърза. Ако Рома успее да победи тази вечер в Барселона, също ще се класира за следващата фаза. БАТЕ има 4 точки на дъното, а Байер (Леверкузен) е с 5, колкото има и Рома.

ГРУПА „Е“
bate.jpg
lever.jpg
БАТЕ (Борисов) - Байер (Леверкузен) 1:1

1:0 Михайл Гордейчук (2), 1:1 Адмир Мехмеди (68)

Борисов, "Борисов Арена"
Съдия: K. Турпин
bate.jpg