Зенит срази у дома Валенсия с 2:0 в среща от петия кръг на група „H” в Шампионската лига. Така руският гранд си гарантира първото място в групата и вече може да мисли за участието си на 1/8-финалите в надпреварата.

Тимът от Санкт Петербург си бе осигурил преодоляването на груповата фаза още в миналия кръг, но след втория си успех над „прилепите”, които надвиха с 3:2 на „Местая” през септември, окончателно спечели и групата.

Възпитаниците на Андре Вияш-Боаш поведоха в 15-ата минута с гол на Олег Шатов, възползвал се от подаване на Артьом Дзюба и преодолял вратаря на гостите Хайме Доменек за 1:0.

Домакините продължиха да доминират в мача, но едва в 74-ата минута удвоиха преднината си, след като Дани и Шатов направиха двойно подаване, а Артьом Дзюба завърши атака с попадение за 2:0. В 80-ата минута „прилепите” останаха в намален състав, след като Рубен Везо получи директен червен картон.

След петата си поредна победа Зенит остава твърдо на първото място в групата с 15 точки, а Валенсия е на втора позиция с 6 точки преди другия мач между Олимпик (Лион) и Гент.

 ГРУПА „Н“
zen.jpgvalencia.jpgЗенит - Валенсия 2:0
1:0 Олег Шатов (15), 2:0 Артьом Дзюба (74)

Санкт Петербург, „Петровски“
Съдия: С. Моен

zen.jpg