Най-титулуваният футболен клуб в България е на път да приключи славната си история с едно напълно безславно обявяване в несъстоятелност, изваждане от групите на първенството, разпродажба на имуществото и сливане с Литекс. 

След като феновете на отбора бяха лъгани с месеци от ловешкия бизнесмен, най-накрая истината лъсна – ЦСКА очевидно ще се слее с провинциалния отбор от Ловеч – Литекс. По-точно е обаче да се каже – Литекс ще се премести в София и ще се опита да бъде ЦСКА. Защото юридически ловешкият отбор просто ще си смени името и ще стъпи на „Българска армия“, а славният ЦСКА ще бъде заличен като клуб. Недостоен финал за един достоен тим.

Прокарал пътека в европейските турнири и постигнал успехи, които никой досега не е успял да повтори, ЦСКА е синоним на борбеност, себеотдаване, желание за надделяване.  Победите срещу Байерн, Ливърпул, Нотингам и още плеяда от най-добрите европейски отбори, с които феновете основателно се гордеят, обаче са на път да останат само спомен.

С безпардонно нахалство виновникът за тази ситуация – Гриша Ганчев, обвиняем за източване на ДДС „бизнесмен“, от месеци хвърляше прах в очите на привържениците. Първо щеше да налива милиони в клуба и да погасява задълженията му. Не го направи. После щеше да издържа отбора. Отново не го направи.

Абсурдът е, че през цялото това време дори не беше някой в ЦСКА – Ганчев не е собственик, не е в управлението, не е никой на Борисовата градина. Но нахално, в продължение на месеци експлоатира ЦСКА от свое име – даже сега се чудел дали да не купел марката „ЦСКА“, въпреки че не му се иска, и то след три поредни търгови процедури, на които „благодетелят“ от с. Микре не обърна никакво внимание.

Сега е на път да унищожи окончателно ЦСКА, „сливайки“ го с Литекс. Дано тези, които милеят за ЦСКА, не му позволят да го направи. Ганчев и лъжите му не са важни. Важен е ЦСКА, важна е червената идея. Ганчев показа окончателно, че няма място в нея.  

И както казва един привърженик на ЦСКА в свой коментар в интернет: „Литекс да си се занимава със себе си и да не се бута на Армията. Имат си своя история, стадион, три-четири титли, оркестър и фенове на минимална заплата. На Луната, ако е нужно, ще играем и в индийската А група, но ще си останем ЦСКА. Никога няма да станем Литекс“. А подобни коментари са стотици.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ