Носителката на три световни титли по самбо за жени и три за девойки Мария Оряшкова ще претърпи операция на коляното утре. Най-успешната ни състезателка в този спорт е със скъсани връзки и хирургическата интервенция е задължителна.

Оряшкова, която въпреки травмата спечели сребърен медал в категорията до 80 кг на световното в Казабланка преди седмица заяви, че се надява да е готова за следващото издание на турнира през ноември следващата година в София.

"Една седмица преди шампионата скъсах връзки на дясното коляно, но реших да рискувам и да замина за Казабланка. Имах късмет и спечелих три срещи преди финала, но в спора за титлата не излязох, защото реших да спра навреме, да не рискувам прекалено. Имам скъсани кръстни връзки на дясното коляно и утре ми е планирана операция. Възстановяването е между шест и девет месеца", заяви Оряшкова.

"Надявам се да се възстановя навреме за шампионата в София. Не съжалявам, че сега изпуснах титлата. Има много по-ценни неща. Не съм се отказала. Следващата цел е световното първенство на родна земя", добави състезателката.