Намериха противник на Кубрат Пулев. На 5 декември българинът ще се изправи срещу американеца Морис Харис. Той е роден на 21 февруари 1976 година, т.е. след три месеца ще навърши 40 години. Това е поредният ветеран, срещу когото Пулев е принуден да се боксира, след като няколко пъти противниците му отпадаха с обяснения, че са контузени. През октомври софиянецът се израви срещу 41-годишния бразилец Джордж Ариас.

11.jpgМорис Харис с прякор Захарния Мо има 45 мача, от които 25 победи, но и доста загуби - цели 17. В последните си седем мача американецът има пет поражения, постигнал е едва две победи. Последната му изява е на 10 октомври в Каракас (Венесуела), когато загуби от Александър Устинов битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

„Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак Кулкай проведоха сериозни спаринги докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата. Целта ми е и Кубрат и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а за дълго носители на световните титли в своите категории“, казва треньорът им Ули Вегнер.

Билети за гала вечерта „Обратно към корените“ могат да бъдат открити за онлайн продажба в мрежата на www.eventim.de и в тази на www.tickethall.de. В Германия шоуто с участието на Кобрата ще се излъчва директно по SAT1 и онлайн в платформата www.ran.de. У нас по традиция феновете на бокса могат да наблюдават Пулев в ефира на Нова Броудкастинг Груп.